Посадові оклади в органах місцевого самоврядування

UA RU
Автор
бухгалтер, експерт з питань бюджетної сфери, кандидат економічних наук, м. Чернігів
Експерт наводить діючі посадові оклади в органах місцевого самоврядування (ОМС) з Постанови № 268, яка стосується керівних працівників, їхніх заступників, спеціалістів та службових осіб.

Чим регулюються посадові оклади в ОМС

Оклади посадовців ОМС визначені постановою Кабміну «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів« від 09.03.2006 р. № 268 (даліПостанова № 268). Останнє підвищення цих окладів сталося ще 03 серпня 2021 року. При чому воно було вибірковим. І з того часу оклади посадовцям ОМС не змінювалися. Це значить, що у червні 2023 року:

  • у тих посадовців, яким оклади підвищили, – діють посадові оклади від 03 серпня 2021 року;
  • у тих посадовців, яким оклади не підвищили, – усе ще діють посадові оклади від 12 червня 2020 року. Наприклад, таким є посадовий оклад головний спеціаліст в обласних радах і Київській міській раді – 5500 грн.

Під час воєнного стану 2023 посадові оклади підвищуватимуться вряд чи. Однак зазвичай такі підвищенні були у серпні. Однак є можливість підвищити посадові оклади тим працівникам ОМС, які здійснюють повноваження на територіях, де ведуться (велися) бойові дії.

Чи можна підвищити посадові оклади в ОМС в умовах воєнного стану?

Усім – ні. Однак є постанова Кабміну від 25.04.2023 р. №391 «Деякі питання оплати праці працівників державних органів та органів місцевого самоврядування під час воєнного стану». За нею ОМС рекомендовано підвищити посадові оклади працівникам, які безпосередньо здійснюють свої повноваження на територіях:

  • активних бойових дій – в 2 рази;
  • можливих бойових дій – в 1.5 рази.

Території активних і можливих бойових дій визначаються за Переліком територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих РФ, затвердженим Наказ Мінреінтеграції від 22.12.2022 р. № 309.

Для підвищення окладів треба затвердити перелік працівників, які здійснюють повноваження у зонах активних і можливих бойових дій, а також затвердити оновлений штатний розпис, у якому по таким працівникам має бути спеціальна примітка. Детальніше про дані процедури – є роз’яснення НАДС від 19.05.2023 р. № 167 р/з.

Для ОМС таке підвищення окладів є всього лише рекомендацією, яка не обов’язкова до виконання.

Існуючі посадові оклади працівників ОМС

У частини посадовців існують оклади менші за мінімальну зарплату. Це означає, що у разі відсутності надбавок і доплат, премій або їх недостатності, таким посадовцям нараховується доплата до мінімальної зарплати. Нагадуємо, що мінімальна зарплата у 2023 році у січні-грудні 2023 складає 6700 грн.

Додаток 48 – для апарату обласних рад і рад міста Києва, Севастополя

посадові оклади омс

СКАЧАТИ ДОДАТОК

Додаток 49 – для апарату районних, районних у місті Києві, Севастополі

оклади в органах місцевого самоврядування

СКАЧАТИ ДОДАТОК

Додаток 50 – для апарату рад об’єднаних територіальних громад (міських, селищних, сільських) і їхніх виконкомів

Посадові оклади в органах місцевого самоврядування

СКАЧАТИ ДОДАТОК

Додаток 51 – для працівників департаментів, управлінь, відділів, інших виконавчих органів міських (крім Києва та Севастополя), селищних, сільських рад

Посадові оклади

СКАЧАТИ ДОДАТОК

Додаток 52 – для апарату районних у містах рад і їхніх виконкомів

схема посадових окладів омс

СКАЧАТИ ДОДАТОК

Додаток 53 – для працівників управлінь, відділів виконавчих органів районних у містах рад (крім Києва та Севастополя)

Посадові оклади в органах місцевого самоврядування

СКАЧАТИ ДОДАТОК

Додаток 55 – для службовців апарату (секретаріату) органів місцевого самоврядування

Посадові оклади в органах місцевого самоврядування

СКАЧАТИ ДОДАТОК

Посадові оклади заступників керівників ОМС 2023

Оплата праці в ОМС 2023 року для заступників керівників, посади яких не визначено у додатках, здійснюється з урахуванням зменшення на 3-7% від розміру посадового окладу керівника (пп. «б« п. 2 Постанови № 268).



зміст

акційна передплата журналів для бухгалтерів

Весняні дива для бухгалтерів! Оформлюйте передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»платіть за 10 місяців, а користуйтеся цілий рік!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20.

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді